Zeleninové špízy se sýrem Halloumi
600 G SÝRA HALLOUMI 2 CUKETY
2 ČERVENÉ PAPRIKY
1 PÓREK
600 G SÝRA HALLOUMI 2 CUKETY
2 ČERVENÉ PAPRIKY
1 PÓREK
brambory nové 16 ks
panenka 700 g
rozmarýn 2 PL nasekaný či sušený olivový olej 3 PL
citronová šťáva z půlky citronu
olej na potírání
sůl
pepř
citron - skrojky k podávání
kuřecí stehenní řízek 2 ks tence nakrájený žampiony 8 ks přepůlené
teriyaki omáčka 60 ml
slunečnicový olej 20 ml
mouka pšeničná hladká 450 g + na vysypání pracovní plochy
vepřová plec 400 g - omytá, osušená a nakrájená na kostky
2 bobkové listy, 8 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření
kůra z 1 citronu (nastrouhaná)
Sůl ½ ČL - nejlépe hrubozrnná mořská
Očištěné a omyté hovězí nakrájíme na plátky a na stranách několikrát nařízneme. Plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. Lístečky oregana nasekáme.
máslo 50 g + 2 lžíce na krutonky