Carpaccio z červené řepy se sýrem Grana Padano a domácí majonézou
02.03.2019
Upečenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky.
Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, panenský olivový olej a necháme marinovat.
Domácí majonéza bez vajec:
⅓ Polotučné mléko
⅔ olej
Ocet - nejlépe bílý, vinný, nebo rýžový
Hořčice - nejlépe dijonská
Sůl
Ocet
Mléko, hořčici, ocet, sůl a pepř dáme do nádoby a mixujeme tyčovým mixérem. Během mixování postupně přilíváme olej. Množstvím přidávaného oleje regulujeme hustotu majonézy.
Carpaccio:
Na talíř poklademe plátky řepy. Pokreslíme bezvaječnou majonézou. Ozdobíme plátky sýru Grana Padano, nebo parmazánem. Zdobíme salátkem z rukoly, cherry rajčaty a čerstvým pepřem.