Carpaccio z červené řepy se sýrem Grana Padano a domácí majonézou

Upečenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky.

Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, panenský olivový olej a necháme marinovat.

Domácí majonéza bez vajec:

⅓ Polotučné mléko

⅔ olej

Ocet - nejlépe bílý, vinný, nebo rýžový

Hořčice - nejlépe dijonská

Sůl

Ocet


Mléko, hořčici, ocet, sůl a pepř dáme do nádoby a mixujeme tyčovým mixérem. Během mixování postupně přilíváme olej. Množstvím přidávaného oleje regulujeme hustotu majonézy.

Carpaccio:

Na talíř poklademe plátky řepy. Pokreslíme bezvaječnou majonézou. Ozdobíme plátky sýru Grana Padano, nebo parmazánem. Zdobíme salátkem z rukoly, cherry rajčaty a čerstvým pepřem.