Články Radka Pálky

 

Letos v červnu jsem měl to štěstí a mohl se vypravit pracovně do Izraele. No pracovně, já toho moc nenapracoval. Řekněme, že to byla poznávací pracovní cesta.

V hotelovém průmyslu se denně děje spousta věcí. A vzhledem k tomu, že momentálně vedu jednu velmi absurdní pracovní korespondenci, vzpomněl jsem si na článek, který běhá internetem bezmála 20 let.

Popsal jsem své osudy v zahraničí, psal jsem o alkoholicích v gastronomii. Psal jsem o zlodějích, o mistrovství světa v hokeji, o tom, jestli je důležité mít dobrého šéfa atd...

Ale jsem přesvědčen, že v časech minulých plnily protialkoholní léčebny především kuchaři.

V roce 1998, to jsem jako mladý začínající kuchař pracoval v hotelu Hilton jsem dostal nabídku jít spolutvořit tenkrát první kuchařskou Show. Její název byl Mňam aneb Prima vařečka.

Velikonoce. Jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Vedle toho jsou Velikonoce obdobím lidových tradic spojených s vítáním jara, které s náboženským svátkem souvisí jen volně. Toliko citace z Wikipedie.

Nedávno jsem k našemu patnáctému výročí od svatby zařídil krátký, šestidenní výlet do Dubaje.

ČOKOLÁDA

08.01.2019

Můj vztah ke sladkému není nijak vřelý.

Konvenience

08.11.2018

(termín je z angličtiny přejat nejen ve smyslu vyjadřujícím vlastnost, ale i ve smyslu "convenience food" = "konvenientní potravina")

Ano je. Díky své letité praxi jsem měl možnost poznat několik majitelů, několik ředitelů, či přímých nadřízených. A sám za sebe musím říct, že mít dobrého šéfa je mnohdy důležitější, než všechny benefity, prémie, či mimořádná volna.