Recepty z Novy

 

Pro přípravu tlačenky uvaříme maso tak, aby zůstalo poněkud tužší, játra uvaříme doměkka, kůže a nožičky hodně doměkka. Maso vykostíme a necháme vychladnout, maso z hlavy zbavíme ušních chrupavek, vše nakrájíme na kostky o hraně 1-2 cm, vařená játra a ostatní droby na kostičky menší. Maso z nožiček a kůži pomeleme, vložíme do velké mísy, zalijeme...

Ingredience:
300 g drůbežích jater
150 g anglické slaniny
150 g másla
50 g sušeného ovoce
Trochu brusinkové zavařeniny nebo kompotu na potření
Tymián
Koňak
Pepř
Sůl

2 červené papriky
1 žlutá paprika
1 menší cuketa
1 menší lilek
2 dl rajčatové šťávy
10 plátků želatiny
olivový olej
větvička čerstvého tymiánu
sůl, pepř

Ingredience:
300 g drůbežích jater
150 g anglické slaniny
150 g másla
50 g sušeného ovoce
Trochu brusinkové zavařeniny nebo kompotu na potření
Tymián
Koňak
Pepř
Sůl

Potřebujete:
Lžíci olivového oleje
400 g čerstvého sýra (Matylda, Creamcheese, Lučina),
200g změklého másla
Hrst pažitky
3 lžíce strouhaného křenu
½ lžičky soli
Čerstvě mletý pepř
Lžičku citronové šťávy
6 předvařených řep

Cibuli nakrájíme na hrubé kostky a vhodíme na rozpálený kokosový tuk. Smažíme naplno asi 2 minuty, za stálého míchání. Poté ztlumíme a smažíme dalších 15 minut, pěkně dozlatova. Občas promícháme, aby se nám cibule nepřipálila.