Chřestová terina s kozím sýrem

18.05.2023

Suroviny

chřest zelený 400 g

mangold 1 svazek

želatina ½ lžičky

kozí sýr 120g

krémový

šalotka 1 ks

polníček 1 hrst

kopr

balzamikový ocet 2 PL

rostlinný olej 3 PL

Postup

Chřest a listy mangoldu oblanšírujeme, zchladíme a osušíme, odkrojíme hlavičky a výhonky nakrájíme na kousky dlouhé asi 10 cm.

Želatinu namočíme na 10 minut ve studené vodě ½ dl a následně ji zahřejeme až se zcela rozpustí.

Formu vyložíme fólií, poklademe na ni oblanšírované listy mangoldu a potřeme kozím sýrem rozmíchaným se šalotkou, posekanou na jemno a želatinou.

Na sýr poklademe chřest a přidáme další vrstvu kozího sýra. Tímto způsobem postupně naplníme celou formu, na poslední vrstvu použijeme sýr.

Naplněnou formu přikryjeme listy mangoldu, překryjeme fólií a vložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

Při podávání doplníme plátek terinky hlavičkami chřestu, lístky polníčku, snítkami čerstvého kopru, balzamikovým octem a bylinkovým olejem.