Orientální polévka z červené čočky

26.03.2020

Ingredience

    • 1 hrnek červené čočky

    • 2 lžíce olivového oleje

    • 1 větší cibule

    • 2 stroužky česneku

    • 1 lžíce kurkumy nebo kari koření

    • cca 4 cm velký kus čerstvého zázvoru

    • lžíce citronové šťávy

    • 1 400ml konzerva krájených rajčat (nebo 4 větší čerstvá rajčata, ale konzervovaná - rozvařená jsou v tomto případě lepší)

    • 1,3 l zeleninového vývaru

    • sůl a pepř dle chuti

    • čerstvé bylinky na ozdobu

Příprava jídla

Čočku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci rozehřejeme olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a asi 5 minut opékejte. Poté přidejte kari a najemno nastrouhaný zázvor a nechte ještě minutku osmahnout. Přidejte čočku, krájená rajčata a zalijte vývarem, dobře promíchejte, přikryjte a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, dokud není čočka měkká. Dochuťte pepřem a solí a případně i šťávou z citronu.