Grilované žampióny portobello
![](https://b5c2e2e323.clvaw-cdnwnd.com/1e479588baa1f4751494ed97b29a1247/200000572-666a2666a4/radek%20p%C3%A1lka%20-%20%C5%A1%C3%A9fkucha%C5%99%C5%AFv%20den%C3%ADk%2C%20grilovan%C3%A9%20%C5%BEampi%C3%B3ny.jpg?ph=b5c2e2e323)
Ingredience
8 ks žampionů portobello - o průměru asi 10 cm
2 ks mozzarelly á 125 g
100 g anglické slaniny
4 stroužky česneku
2 lžíce oleje
3 špetky soli a pepře
Postup přípravy
Slaninu nakrájejte na kostičky a lehce orestujeme
Z žampionů vykrojte nožky.
Nasekejte najemno česnek a posypeme jím vnitřky žampionů
Posypeme solí
Do žampionů rozdělte natrhanou mozzarellu a orestovanou slaninu, pokapejte olejem a dejte zapékat pod gril na 8 - 10 minut
Podávejte posypané čerstvě mletým pepřem, zdobené bylinkami.
Můžete také pokapat citronovou šťávou