Grilovaný ananas

30.04.2019

Suroviny

1 velký ananas

150ml rumu

200g hnědého cukru

Máslo

Bílý jogurt

Máta

Vanilkový lusk


  1. Ananas rozrojíme, odstraníme dřevnatou středovou část. Odkrájíme kraje a nakrájíme na max. 0,5cm tlusté plátky. Pokud ananas budeme grilovat naložíme ho na hodinu do důkladně promíchaného cukru a likéru.

  2. Potřeme rozpuštěným máslem.

  3. Poté jej za občasného potírání grilujeme.

  4. Budeme-li ho péci v troubě, taktéž ho naložíme a po hodině( klidně i noci) ho pokládáme na pečící papír. Pečeme na 200°, v průběhu pečení ho minimálně jednou otočíme a několikrát potřeme.

  5. Z jogurtu, cukru, vanilky umícháme dip. Ananas podáváme s dipem a mátou.