Grilovaný bůček v sojové marinádě
![](https://b5c2e2e323.clvaw-cdnwnd.com/1e479588baa1f4751494ed97b29a1247/200000573-8f0058f007/radek%20p%C3%A1lka%20-%20%C5%A1%C3%A9fkucha%C5%99%C5%AFv%20den%C3%ADk%2C%20b%C5%AF%C4%8Dek.jpg?ph=b5c2e2e323)
Ingredience
500 g vepřového bůčku (bez kosti a kůže)
4 stroužky česneku
4 lžíce sojové omáčky
1 lžíce medu nebo javorového sirupu
1 lžíce citronové šťávy
1 čerstvá chilli paprička
Pepř
Postup:
1. Bůček nakrájíme na menší tenké plátky o velikosti asi 5x10 cm. Dáme do mísy a promícháme se sójovou omáčkou, prolisovaným česnekem, medem, citronovou šťávou a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Vydatně opepříme, zakryjeme a necháme odležet v chladu alespoň na hodinu
2. Marinovaný bůček si přendáme na papírový ubrousek a setřeseme přebytečnou marinádu. Grilujeme na středně rozehřátém grilu na přímém žáru, krátce z obou stran (asi 5 minut dohromady).
3. Poté bůček přendáme na tácek, dáme na nepřímý mírný žár a necháme dojít asi 8 až 10 minut. Ihned podáváme.