Grilovaný salát Caesar

20.07.2020

Suroviny

  1. římský salát nebo little gem, podélně rozkrojený 6-8 srdíček
  2. Olivový olej
  3. sůl a čerstvě namletý pepř

Dokončení:

  1. Česnek 2 stroužky
  2. filátka ančoviček 4 ks
  3. dijónská hořčice 2-3 lžíce
  4. balzamikový ocet 1 lžíce
  5. šťáva z 1/2 citronu
  6. Olivový olej 120 ml
  7. Worcestrová omáčka 1 lžička
  8. špetka soli
  9. čerstvě namletý černý pepř podle chuti
  10. nastrouhaný parmazán 1 hrst

Postup

  1. Na zálivku rozmixujte ančovičky, česnek, hořčici, worcesterskou omáčku a ocet. Pak přidejte citronovou šťávu a opět rozmixujte. Směs seškrabte ze stěn nádoby, motor nechte puštěný na nízké otáčky a pomalu přikapávejte olivový olej. Mixujte, až vznikne hustá emulze. Opět ji seškrabte ze stěn nádoby, osolte, opepřete, přidejte parmazán a znovu důkladně rozmixujte. Zálivku nechte vychladit.

  2. Gril rozpalte na střední teplotu. Půlky salátu potřete olivovým olejem, osolte je a opepřete. Grilujte je z každé strany 2 až 3 minuty, až budou hezky opečené.

Na každou porci dejte na talíř dvě půlky salátu a zakapejte vychladlou zálivkou. Můžete ještě ozdobit hoblinkami parmazánu či proužky ančoviček.