HOUBOVÝ TATARÁK

04.10.2022

Suroviny

500g směs lesních hub nakrájené

Olivový olej 1 PL

Cibule 1 ks menší, najemno

Česnek 1 stroužek na plátky

Rajčatový protlak 150 g

Hnědý cukr

Kmín mletý - špetka

Paprika mletá sladká 1 ČL

Sójová omáčka 1 PL

Worcesterská omáčka 1 PL

Sůl

Pepř

Chlebové topinky k podávání

Česnek stroužky k podávání

Klíčky, nebo bylinky na ozdobu

Postup:

Houby povařte asi 20 minut, pak slijte, nechte okapat a umelte nahrubo ve strojku na maso nebo je na hodně jemno nasekejte nožem.

Na oleji nechte zpěnit polovinu cibule, po chvilce přidejte česnek, houby, protlak, cukr a koření, za stálého míchání 2 minuty opékejte, odstavte a nechte zchladnout.

Dále se směsí zacházejte jako při běžné přípravě tataráku - smíchejte ji se zbytkem nakrájené cibule, dochuťte kmínem, paprikou, solí, pepřem a oběma omáčkami tak, jak to máte rádi. Podávejte na topinkách potřených rozpůlenými stroužky česneku.