HOUBOVÝ TATARÁK
Suroviny
500g směs lesních hub nakrájené
Olivový olej 1 PL
Cibule 1 ks menší, najemno
Česnek 1 stroužek na plátky
Rajčatový protlak 150 g
Hnědý cukr
Kmín mletý - špetka
Paprika mletá sladká 1 ČL
Sójová omáčka 1 PL
Worcesterská omáčka 1 PL
Sůl
Pepř
Chlebové topinky k podávání
Česnek stroužky k podávání
Klíčky, nebo bylinky na ozdobu
Postup:
Houby povařte asi 20 minut, pak slijte, nechte okapat a umelte nahrubo ve strojku na maso nebo je na hodně jemno nasekejte nožem.
Na oleji nechte zpěnit polovinu cibule, po chvilce přidejte česnek, houby, protlak, cukr a koření, za stálého míchání 2 minuty opékejte, odstavte a nechte zchladnout.
Dále se směsí zacházejte jako při běžné přípravě tataráku - smíchejte ji se zbytkem nakrájené cibule, dochuťte kmínem, paprikou, solí, pepřem a oběma omáčkami tak, jak to máte rádi. Podávejte na topinkách potřených rozpůlenými stroužky česneku.