Hovězí tatarák po italsku

19.02.2020

Ingredience

    • 500 g hovězí svíčkové. Lze nahradit kvalitní roštěnou, nebo válečkem

    • asi 100 ml panenského olivového oleje

    • 125 g strouhaného parmazánu

    • 2-3 lžičky chilli pasty

    • 1 stroužek česneku, drcený

    • hrst kaparů, nasekaných nahrubo

    • hrst zelených oliv, bez pecky a nasekaných nahrubo

    • hrst petržele, nasekané nahrubo

    • šťáva z 1 citronu

    • Dijonská hořčice

    • Sojová omáčka

    • Worcester

    • mořská sůl

    • italský chléb k podávání, opečený

2 Maso promíchejte s ostatními přísadami. Řiďte se vlastní chutí jako při přípravě jakéhokoliv jiného tataráku. Rozhodně nevynechávejte citron, jeho chuť v kombinaci s olivovým olejem tvoří dokonalou harmonii. Podávejte s chlebem nebo topinkami

Příprava jídla

1 Svíčkovou stačí nasekat na drobné kostičky, roštěnku umelte jednou, váleček dvakrát.

2 Maso promíchejte s ostatními přísadami. Řiďte se vlastní chutí jako při přípravě jakéhokoliv jiného tataráku. Rozhodně nevynechávejte citron, jeho chuť v kombinaci s olivovým olejem tvoří dokonalou harmonii. Podávejte s chlebem nebo topinkami