Hříbky na česneku

15.07.2020

Ingredience

600 g mladých hříbků


2 stroužky česneku

špetka drcených sušených chilli papriček - mohou být i čerstvé

2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky

1 lžíce másla

2 lžíce olivového oleje

sůl

Příprava jídla

Očistěte houby a nakrájejte je na zhruba 1 cm silné plátky. Stroužky česneku trochu sklepněte paličkou na maso nebo stlačte plochou stranou nože.

V pánvi je spolu s chilli zvolna opékejte na směsi másla a olivového oleje. Jakmile začne česnek žloutnout, odstraňte ho - trvá to asi 2 minuty.

Zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte ze všech stran celkem 3-4 minuty dozlatova. Míchejte opatrně. Vypněte, osolte a přisypte nasekanou petrželku. Ihned podávejte - jako předkrm nebo chuťovku. Výborné jsou ale i ke steaku nebo promíchané s těstovinami.