Hrnkový meruňkový koláč

14.07.2020

Ingredience

    • 3 hrnky polohrubé mouky + na vysypání formy
    • 1 sáček kypřicího prášku
    • 1 hrnek krupicového cukru
    • 1 kostka (250g) másla + na formu
    • 1-2 vejce (podle velikosti)
    • 1 hrnek mléka
    • 1,25kg meruněk, vypeckovaných

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C. Mouku smíchanou s kypřicím práškem, cukr a máslo promněte v míse mezi prsty na drobenku. Hrnek drobenky odeberte a dejte stranou. Do mísy přidejte vejce, mléko a promíchejte.

2 Polovinu těsta vlijte do vymazané a vysypané kulaté formy o průměru 30 cm. Na těsto rozložte meruňky, vlijte zbylé těsto a opět rozložte meruňky (lze udělat na plech i jen jednu vrstvu těsta a jednu ovoce). Posypte drobenkou a dejte péct na zhruba 30-40 minut.