Jablka s mandlovou nádivkou a meduňkou

19.01.2024

Suroviny:

4 ks jablka

65 g másla

2 lžíce cukr

50 g mandlí (mleté)

2 lžíce meduňky (nasekaná)

kůra z 1 citronu (nastrouhaná)

1 lžička skořice (mletá)

25 g mandlí (lupínky pražené)

4 lžíce sirupu (javorový)


Postup:

Předehřejeme si troubu na 180°. Jablka očistíme, zbavíme jádřinců a části dužiny. Nožem po středovém obvodu nařízneme slupku a jablka naskládáme do zapékací mísy.

Máslo (40g) s cukrem ušleháme do krému. Přimícháme mleté mandle, meduňku a nastrouhanou kůru z citronu.

Směsí naplníme jablka, zakápneme sirupem a poklademe zbylým máslem. Pečeme cca čtvrt hodiny, dokud jablka nezměknou.