Jarní bramborový salát

11.04.2020

Ingredience

    • 5 vajec

    • 2 kg pěkných drobných salátových brambor (varný typ A)

    • 1 lžíce dijonské hořčice

    • 2 lžíce citronové šťávy

    • 6 lžic panenského olivového oleje

    • 1 stroužek česneku, drcený

    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

    • malý svazek pažitky, nasekaný + na ozdobení

    • 100 g rukoly, nakrájené nahrubo + na ozdobení

    • případně drcený pepř na ozdobení

Příprava jídla

1 Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Brambory uvařte doměkka, slijte a nechte 5 minut chladnout.

2 Na zálivku prošlehejte hořčici, citronovou šťávu, olej a česnek, osolte a opepřete. Brambory překrájejte napůl a ještě horké promíchejte se zálivkou. Těsně před podáváním vmíchejte pažitku a rukolu a ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Posypte pažitkou a rukolou a případně drceným pepřem.