Kedlubnovo-jablečný salát s koprem a jogurtem

18.05.2023

Suroviny

kedlubna 1ks střední, oloupaná

jablko 2ks - např. Granny Smith

jogurt 2 PL hustý

kopr hrst - nadrobno nasekaného

citronová kůra - strouhaná z jednoho citronu

sůl

pepř

olivový olej - panenský, na pokapání

Postup

Kedlubnu nakrouhejte na mandolíně nebo nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky (asi 1 mm silné). Totéž udělejte s neoloupanými jablky tak, abyste se vyhnuli jádřincům. Dejte je do mísy, přidejte jogurt, většinu kopru a polovinu citronové kůry, osolte a opepřete. Dobře promíchejte, aby se všechny plátky obalily.


Naaranžujte na talíř. Posypte zbývající citronovou kůrou a koprem. Chcete-li, ozdobte dalším čerstvě mletým pepřem. Pokapejte olivovým olejem.