Krupicová kaše

16.07.2020

Ingredience

  1. 1 litr mléka
  2. 100 g hrubé krupice
  3. špetka soli
  4. 1 lžíce másla + na vymazání kastrůlku
  5. 4 lžíce moučkového cukru
  6. 4 lžíce kakaa a/nebo strouhané tmavé čokolády
  7. 4 lžíce rozpuštěného másla

Příprava jídla

Krupici promíchejte s mlékem a se špetkou soli a nechte hodinu, ale klidně i přes noc odpočívat v lednici (namočení krupice zajistí velejemnou konzistenci kaše).

Potom znovu prošlehejte, dno menšího kastrůlku vymažte máslem, aby se vám mléko nepřichytilo, a pozvolna přiveďte k varu.

Za stálého míchání vařte na mírném ohni 5 minut.

Pak odstavte, vmíchejte lžíci másla a rozdělte na talíře.

Posypte kakaem a/nebo čokoládou a cukrem a přelijte rozpuštěným máslem a podávejte.