Krupicová kaše
16.07.2020

Ingredience
- 1 litr mléka
- 100 g hrubé krupice
- špetka soli
- 1 lžíce másla + na vymazání kastrůlku
- 4 lžíce moučkového cukru
- 4 lžíce kakaa a/nebo strouhané tmavé čokolády
- 4 lžíce rozpuštěného másla
Příprava jídla
Krupici promíchejte s mlékem a se špetkou soli a
nechte hodinu, ale klidně i přes noc odpočívat v lednici (namočení
krupice zajistí velejemnou konzistenci kaše).
Potom znovu prošlehejte,
dno menšího kastrůlku vymažte máslem, aby se vám mléko nepřichytilo, a
pozvolna přiveďte k varu.
Za stálého míchání vařte na mírném ohni 5
minut.
Pak odstavte, vmíchejte lžíci másla a rozdělte na talíře.
Posypte kakaem a/nebo čokoládou a cukrem a přelijte rozpuštěným máslem a podávejte.