Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou

07.12.2023

Suroviny

Krůtí prsa 8 plátků asi 1 cm silné

Anglická slanina 8 plátků

Olivový olej 4 PL

Sůl

Pepř


NA NÁDIVKU

Mleté drůbeží maso 250 g

Kaštany 200 g - vařené, sekané

Toustový chléb 3 plátky namočený v mléce

Vejce 2 ks - ušlehaná vidličkou

Cibule 1 ks - najemno

Máslo 2 PL rozpuštěné

Koňak 2 PL

Petrželka

Sůl

Pepř

Postup

Namočený a vymačkaný chléb spojte v míse s ostatními surovinami na nádivku. Směs osolte, opepřete a uložte na chvíli do chladu.


Plátky masa lehce osolte a opepřete. Na každý položte slaninu nebo pršut a lžící naneste nádivku. Srolujte a spíchněte nebo převažte kuchyňským provázkem. Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.


Rolky narovnejte do pekáčku a zakapejte olejem. Vložte do trouby a trochu opepřete. Za občasného obracení pečte dozlatova, 45–50 minut.