Kuře s chřestem a bylinkami

20.04.2020

Ingredience

    • 1 citron

    • 8 kuřecích horních stehen, rozdělených v kloubu napůl

    • 2 lžíce olivového oleje

    • 4 šalotky, nakrájené na měsíčky

    • 4 snítky rozmarýnu

    • malý svazeček estragonu, nasekaný

    • svazek zeleného chřestu (450 g), zbavený dřevnatých konců

    • 250 g mraženého nebo čerstvého hrášku

    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 180°C. Z poloviny citronu ostrouhejte žlutou část kůry, citron pak rozkrájejte na měsíčky. Stehna rozložte do mělkého pekáčku, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a posypte citronovou kůrou. Kolem stehen rozmístěte měsíčky citronu, šalotky a bylinky. Pečte asi 40 minut, dokud stehna nezezlátnou.


2 Jakmile se pečení bude chýlit ke konci, přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a povařte v ní chřest asi 3 minuty. Na poslední minutu varu přidejte i hrášek. Potom slijte, nechte okapat a přesuňte do pekáčku. Zamíchejte, aby se zelenina obalila výpekem z kuřete, a podávejte.