Kuřecí salát s hroznovým vínem, kešu a jablky

08.03.2023

SUROVINY:

Kuřecí prsa 2 ks - předem uvařená či jinak tepelně upravená

Hroznové víno 150g

Kešu 100 g solené, nasekané

Jablko 1 ks - zbavené jádřince

Cibule červená 1 ks - malá, nakrájená na půlkolečka

Jarní cibulka 1 ks - nakrájená nadrobno

Majonéza 4 PL 3–4 lžíce podle chuti

Jogurt 2 PL 1–2 lžíce podle chuti

Limeta 2 ks 1–2 lžíce limetkové šťávy (podle chuti) + najemno nastrouhaná kůra podle chuti

Petrželka hladkolistá, nasekaná

Sůl

Pepř barevný

POSTUP:

Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky. Jablko nejlépe červené nakrájejte na tenké plátky a hroznové víno rozpůlené a vyjádřincované.

Potom přidejte všechny ostatní suroviny.

Vše promíchejte. Osolte a opepřete, ozdobte snítkami petrželky. Někdo může salát podle potřeby lehce osladit.