Netradiční bramborový salát s hrubozrnnou hořčicí

28.11.2019

Suroviny:

3 lžíce másla

4 cibule, nakrájené na tenké proužky

2 lžíce nasekaného tymiánu

4 lžíce krupicového cukru

5 lžic hrubozrnné hořčice

4 lžíce červeného vinného octa

2 lžíce nasekaného estragonu

200 g zakysané smetany

sůl a pepř

600 g malých brambor s tenkou slupkou uvařených ve slupce, nakrájených na plátky

100 g sladkokyselých okurek, nakrájených na kostičky

120 g polníčku

3 lžíce nasekané pažitky

Postup:

V pánvi orestujte na másle cibuli doměkka. Posypte tymiánem a cukrem, nechte cibuli lehce zkaramelizovat.
V jiné pánvi povařte 5 minut hořčici a ocet, odstavte a nechte vychladnout. Přidejte estragon, smíchejte se smetanou, dochuťte solí a pepřem.
Do mísy vsypte brambory, okurky a karamelizovanou cibuli, přidejte smetanu s hořčicí, promíchejte a uložte v chladu. Vychlazený salát promíchejte s polníčkem a na talíři ozdobte pažitkou.