Netradiční bramborový salát s hrubozrnnou hořčicí
![](https://b5c2e2e323.clvaw-cdnwnd.com/1e479588baa1f4751494ed97b29a1247/200000478-21cda21cdc/Radek%20P%C3%A1lka%20-%20%C5%A1%C3%A9fkucha%C5%99%C5%AFv%20den%C3%ADk%20-%20bramborov%C3%BD%20sal%C3%A1t%20%C5%A0v%C3%A9dsko-2.jpg?ph=b5c2e2e323)
Suroviny:
3 lžíce másla
4 cibule, nakrájené na tenké proužky
2 lžíce nasekaného tymiánu
4 lžíce krupicového cukru
5 lžic hrubozrnné hořčice
4 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce nasekaného estragonu
200 g zakysané smetany
sůl a pepř
600 g malých brambor s tenkou slupkou uvařených ve slupce, nakrájených na plátky
100 g sladkokyselých okurek, nakrájených na kostičky
120 g polníčku
3 lžíce nasekané pažitky
Postup:
V pánvi orestujte na másle cibuli doměkka. Posypte tymiánem
a cukrem, nechte cibuli lehce zkaramelizovat.
V jiné pánvi povařte 5 minut hořčici a ocet, odstavte a nechte vychladnout.
Přidejte estragon, smíchejte se smetanou, dochuťte solí a pepřem.
Do mísy vsypte brambory, okurky a karamelizovanou cibuli, přidejte smetanu s
hořčicí, promíchejte a uložte v chladu. Vychlazený salát promíchejte s
polníčkem a na talíři ozdobte pažitkou.