Studená polévka z červené řepy

16.07.2020

Ingredience


  1. 2 červené cibule, pokrájené na plátky
  2. 3 lžíce třtinového cukru
  3. 75 ml červeného vína
  4. 3 lžíce červeného vinného octa
  5. 1 l zeleninového vývaru
  6. 500 g červené řepy, omyté
  7. sůl a čerstvě mletý pepř

    NA LEDOVÉ KOSTKY

  1. 500 g bílého smetanového jogurtu
  2. 3 lžíce nasekané pažitky
  3. 1 lžíce čerstvého strouhaného křenu nebo 3 lžíce naloženého smetanového křenu

Příprava jídla

Smíchejte přísady na ledové kostky a osolte.

Rozdělte do co nejmenších tvořítek na led, měli byste dostat 24 kostek. Zakryjte fólií a dejte přes noc zmrazit.

Řepu osolte, přidejte trochu oleje a pečte zabalenou v alobalu při 160 stupních cca 1 - 1,5 hodiny.

Dejte na pánev cibuli a cukr, přiklopte a na středním ohni za občasného potřásání zahřívejte deset minut. Přilijte víno a vinný ocet a nechte bublat, až směs získá konzistenci sirupu.

K cibulové směsi přidejte nakrájenou řepu a zalijte vývarem. Vařte 10 minut.

Potom rozmixujte dohladka a propasírujte skrz husté síto. Osolte, řádně opepřete, nechte vychladnout a podávejte s několika kostkami jogurtového ledu.