Pomazánka z pečené červené řepy a cizrny

12.02.2019

Ingredience

2 menší bulvy červené řepy

100 g uvařené cizrny

1 stroužek česneku

1 vrchovatá polévková lžíce majonézy

1 čajová lžička drceného římského kmínu

Pepř

Sůl

Postup

Bulvy červené řepy před pečením důkladně očistíme, což se nám nejlépe povede kartáčem pod tekoucí vodou. Poté bulvy vložíme do alobalu, zakápneme trochou oleje, zabalíme a dáme péct do trouby na zhruba hodinu při 180 °C. Zatímco se nám řepa peče, uvaříme si cizrnu. Po upečení necháme bulvy vychladnout, následně je oloupeme a nakrájíme na kusy. Červenou řepu i s cizrnou dáme do mixéru a rozmixujeme na pomazánku. Na závěr vmícháme do směsi utřený česnek, kmín a sůl s pepřem podle chuti. Pomazánka z pečené červené řepy a cizrny je tímto připravena k podávání.