Rajčatová chilli omáčka

13.07.2020

Suroviny:

500 g rajčat

4 chilli papričky

1 lžíce citrónové šťávy

3 stroužky česneku

chilli pasta podle chuti

cukr, pepř, sůl, voda


Postup: Rajčata nejprve oloupeme. Do jedné mísy nalijeme horkou vodu a do druhé studenou. Rajčata nejprve ponoříme do horké vody, a to na 40 sekund. Pak je opatrně vyndáme a ponoříme hned do ledové vody. Rajčata oloupeme.

Oloupaná rajčata nakrájíme nadrobno a dáme je dusit do hrnce. Dusíme do měkka. Chilli papričky nařízneme, zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Přidáme je k rajčatům a podle potřeby podlijeme trochou vody.

Omáčku ochutíme solí, pepřem, cukrem, citrónovou šťávou a lisovaným česnekem. Podle toho, jak pálivé jídlo máme rádi, přidáme chilli pastu. Omáčku vaříme ještě tak dlouho, abychom zredukovali šťávu na minimum a přirozeně ji tak zahustili.