Košík
0
0,00 Kč
Suroviny:
2 kg rajčat
velká cibule
2
stroužky česneku
3 polévkové lžíce octa
2 kávové lžičky soli
1 kávová
lžička pepře
1 kávová lžička kari
1 kávová lžička kukuřičného škrobu
50 ml
studené vody
2 lžičky sypké stévie
Postup: Do velkého hrnce dáme nakrájená rajčata, jablka, cibuli, rozinky, stévii, prolisovaný česnek, ocet, sůl, pepř a kari. Přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme 50 minut. Směs mírně zhoustne.
Poté smícháme kukuřičný škrob s 50 ml studené vody do hladké pasty, kterou přidáme k rajčatovému čatní a už jen krátce povaříme.
Nakonec přemístíme směs do sklenic, uzavřeme a postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.