Rybí karbanátky
20.07.2020

Ingredience
- 10 slaných krekrů
- 200 g konzervované cukrové kukuřice, scezené
- 1 malá cibule, najemno nakrájená
- 6 lžic majonézy
- šťáva z ½ citronu
- 2 hrsti mraženého hrášku, povoleného
- 400 g ryby - bílá, kapr, cokoliv
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1Promíchejte suroviny
Rybu vykostěte a jemně namelte. Sušenky nahrubo rozlámejte a vsypte do robotu,
přidejte kukuřici a rozmixujte na hrubší směs. Přesuňte do mísy a vmíchejte
cibuli, majonézu a citronovou šťávu, až se vše spojí. Teď přidejte hrášek a rybu.
Dochuťte.
Tvarujte a smažte!
Směs rozdělte na osm dílů a vytvarujte karbanátky. Osmažte je dozlatova; možná
budete muset na druhou várku přidat trochu oleje.Podávejte s fazolemi v rajské omáčce, bramborovou kaší nebo listovým
salátem.