Salát s kysaným zelím a kuřecím masem

05.04.2022

Suroviny:

2 polévkové lžíce dýňových semínek 1 polévková lžíce olivového oleje
1 ledový salát
100g baby špenátu

1 červená řepa menší, vařená, nakrájená na tenké nudličky 1 mrkev
100g zelí kysané červené
200g kuřecí prsa

1 čajová lžička sezamových semínek

NA ZÁLIVKU:

2 polévkové lžíce rostlinného oleje 2 polévkové lžíce vinného octa
2 polévkové lžíce javorového sirupu Sůl

Postup:

Rozehřejte nasucho pánev, vsypte dýňová semínka a opražte je, až začnou vonět a praskat. Pak semínka sesypte na talíř a odložte. Do stejné pánve přidejte olivový olej a na něm orestujte na nudličky nakrájené kuřecí maso, které osolte. Upečené maso dejte stranou.

Ledový salát natrhejte na menší kousky. Potom přidejte ostatní zeleninu nakrájenou na nudličky a kysané zelí.

Smíchejte suroviny na zálivku a dochuťte ji nálevem ze zelí, podle potřeby osolte - vezměte v potaz slanost a kyselost zelí. Promíchejte zálivku se zeleninou. Navrch salátu přidejte natrhané kuřecí maso, posypte připravenými dýňovými i sezamovými semínky a podávejte.