Salát s uzenou makrelou

08.01.2021

Suroviny:

8 Vajec

500 g malých brambor

1 lžíce olivového oleje

1 salát /rosso, biondo, ledový, římský atd..../

1 lžička dijonské hořčice

1 lžička bílého vinného octa

½ lžičky cukru

Sůl, pepř

4 filety z makrely

Hrst hladkolisté petržele

Postup:

Vejce vařte ve vroucí vodě 9 minut, pak je vložte na 3 minuty do studené vody a oloupejte.
2. Brambory vařte 18-20 minut. Rozpulte je a zprudka opečte na oleji.
3. Salát rozeberte na listy a rozložte na talíře.
4. Na dresink promíchejte hořčici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř.
5. Na salátové listy natrhejte makrelu zbavenou kůže a kostí, přidejte brambory a rozpůlená vejce. Přelijte dresinkem a posypte nasekanou petrželkou.