Košík
0
0,00 Kč
8 Vajec
500 g malých brambor
1 lžíce olivového oleje
1 salát /rosso, biondo, ledový, římský atd..../
1 lžička dijonské hořčice
1 lžička bílého vinného octa
½ lžičky cukru
Sůl, pepř
4 filety z makrely
Hrst hladkolisté petržele
Postup:
Vejce vařte ve vroucí
vodě 9 minut, pak je vložte na 3 minuty do studené vody a oloupejte.
2. Brambory vařte 18-20 minut. Rozpulte je a zprudka opečte na oleji.
3. Salát rozeberte na listy a rozložte na talíře.
4. Na dresink promíchejte hořčici, ocet, olej, cukr, sůl a pepř.
5. Na salátové listy natrhejte makrelu zbavenou kůže a kostí, přidejte brambory
a rozpůlená vejce. Přelijte dresinkem a posypte nasekanou petrželkou.