Salát z červené řepy s koriandrem, kuřecím masem a jogurtovým dipem

02.03.2019

0,5 kg pečené červené řepy

1/2 lžičky římského kmínu

Olivový olej

Citronová šťáva

Čerstvý koriandr

Slunečnicová semínka

50 g cizrny

100g kyselé okurky

100g salátové okurky

Sůl

Pepř

400g vařená nebo na sucho pečená kuřecí prsa.


Na jogurtový dip:

Nízkotučný jogurt

Máta

Sůl

Pepř


Řepu nakrájíme na nudličky. Smícháme se solí, okurkami, kořením, koriandrem, citronovou šťávou, cizrnou  a slunečnicovými semínky - ideálně opraženými.

Salát klademe na talíř. Obložíme filírovanými kuřecími prsíčky.

Jogurt smícháme se solí, pepřem a nasekanou mátou. Můžeme dle chuti přikyselit citronem, nebo doplnit špetkou česneku a olivovým olejem.