Salát z červené řepy

06.02.2019

Ingredience

300 g červené řepy

150 g jablek

150 g mrkve

30 g křenu

3 lžíce oleje

Citron

Sůl

Pepř

Cukr

Postup

Řepu, jablka, mrkev a křen nastrouháme najemno a promícháme. Červená řepa může být uvařená, ale pokud je nastrouhána najemno, není to naprosto nezbytné. Záleží na vás. Varianta bez vaření je rozhodně zdravější. Do směsi následně přidáme olej (opět záleží na vás, jaký použijete, ale vystačíte si i s běžným slunečnicovým). Vše následně dochutíte citronem, solí, pepřem a cukrem a opět důkladně promícháte, aby se chutě vzájemně propojily. Nakonec necháme salát z červené řepy vychladit v lednici.

Dobrou chuť

Radek Pálka

Šéfkuchařův deník

Červená řepa je zdravá