Salát z grilované zeleniny s tofu

30.04.2019

Ingredience

Salát z grilované zeleniny je vynikající přílohou ke grilovanému maso. Nejlepší jsou na grilování rajčata, papriky, lilek, cuketa. Připravíme si také olivový olej, balzamikový ocet nebo šťávu z citrónů, tofu nebo balkánský sýr, rozmarýn nebo bazalku.

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky.

Grilovací rošt potíráme olejem, aby se zelenina nepřichycovala.

Zeleninu grilujeme na mírném ohni, nejlépe po okrajích grilu, a to buď samostatně, nebo ve formě špízu. Většinou postačí čtyři až osm minut, u paprik a lilku i kolem deseti minut.

Grilovanou zeleninu vložíme do mísy, přidáme rozmarýn nebo bazalku a zalijeme olivovým olejem. Vše dochutíme balzamikovým octem nebo šťávou z citrónů.

Pro výraznější chuť doporučuji zeleninový salát posypat balkánským sýrem nebo tofu.