Salát z růžičkové kapusty se švestkami a chilli

08.01.2021

Suroviny:

Růžičková kapusta 500 g

Slanina anglická 100-120 g

Sušené švestky bez pecek 100 g

Šalotka 100 g

Čerstvé chilli papričky 2 ks

Krémové balzamiko

Hrubozrnná mořská sůl

Olivový olej 2 lžíce

Postup:

  1. Pod studenou vodou omyjte kapustu, odřízněte spodní část, která drží lístky pohromadě, a ty následně opatrně oloupejte.
  2. Šalotku nakrájejte na jemné plátky, špek a sušené švestky na kostičky.
  3. Na rozpálené pánvi s olivovým olejem restujte po dobu dvou minut šalotku a slaninu. Přidejte nakrájenou chilli papričku a sušené švestky, opět dvě minuty restujte, vložte lístky kapusty, krátce prohoďte, zakapejte dle chuti balzamikem, ale nenechávejte ji na pánvi déle než minutu.
  4. Vložte na talíř, dle chuti posypte několika krystalky hrubozrnné mořské soli a užívejte si báječné kombinace slaniny, švestek, chilli a růžičkové kapusty, která snad získá místo ve vašem srdci i jídelníčku. Podávejte ideálně s čerstvým bílým pečivem.