Salsa z mrkve a pomerančů

12.09.2023

Suroviny

pomeranč 2 ks

fenykl ½ ks

mrkev 1 ks - nastrouhaná nahrubo

chilli paprička 1 ks

koriandr čerstvý 1 hrst

balzamikový ocet 1 PL

olivový olej 2 PL

sůl

pepř - čerstvě mletý

sezamová semínka 1 ČL

kozí sýr čerstvý 100 g

k podávání - bageta opečená

Postup:

Z oloupaných pomerančů vykrájejte pouze měsíčky dužiny bez vnitřní slupičky a následně pomerančová filátka nakrájejte na drobné kousky. Fenykl nakrájejte na tenoučké plátky a pak nadrobno. Vše smíchejte s mrkví, najemno nasekanou chilli papričkou a lístky koriandru. Prošlehejte ocet a olej, zálivku osolte a opepřete, vlijte do salsy a dobře promíchejte. Navrch posypte sezamem a dejte vychladit, aby se chutě propojily.

Podávejte s opepřeným kopečkem sýra a s bagetkou opečenou na troše olivového oleje.