Skandinávský bramborový salát
![](https://b5c2e2e323.clvaw-cdnwnd.com/1e479588baa1f4751494ed97b29a1247/200000474-a1f4ba1f4d/Radek%20P%C3%A1lka%20-%20%C5%A1%C3%A9fkucha%C5%99%C5%AFv%20den%C3%ADk%20-%20bramborov%C3%BD%20sal%C3%A1t%20%C5%A0v%C3%A9dsko.jpg?ph=b5c2e2e323)
Suroviny
malé salátové brambory 750 g
červená cibule, na kolečka 2 ks
bílý vinný ocet 100 ml
černý pepř 6 kuliček
celý koriandr 1 lžička
cukr krupice 50 g
vařená vejce natvrdo 4 ks
Zakysaná smetana 150 ml
hrubozrnná horčice 1 a 1/2 lžíce
čerstvý kopr
čerstvě mletý černý pepř
Sůl
Postup
Brambory důkladně omyjte kartáčkem pod studenou tekoucí vodou. Poté je v hrnci uvařte ve slupce doměkka. Uvařené brambory ihned sceďte a nechte je mírně vychladnout.
Mezitím v malém hrnci přiveďte k varu za stálého míchání bílý vinný ocet s celým pepřem, koriandrem a cukrem krupicí.
Jakmile se cukr zcela rozpustí, stáhněte z ohně a horkým octem přelijte na kolečka nakrájenou červenou cibuli v misce. Cibuli nechte 30 minut marinovat.
V salátové míse smíchejte zakysanou smetanu s hrubozrnnou hořčicí, přidejte 1 lžičku octového nálevu z cibule a podle chuti osolte a opepřete. Dobře promíchejte.
Vychladlé brambory nakrájejte i se slupkou na čtvrtiny a jemně je promíchejte s hořčičným dresinkem. Cibuli sceďte a spolu s nakrájenými vejci je přidejte do bramborového salátu. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané čerstvým koprem.