Skandinávský bramborový salát

26.11.2019

Suroviny

  • malé salátové brambory 750 g

  • červená cibule, na kolečka 2 ks

  • bílý vinný ocet 100 ml

  • černý pepř 6 kuliček

  • celý koriandr 1 lžička

  • cukr krupice 50 g

  • vařená vejce natvrdo 4 ks

  • Zakysaná smetana 150 ml

  • hrubozrnná horčice 1 a 1/2 lžíce

  • čerstvý kopr

  • čerstvě mletý černý pepř

  • Sůl

Postup

  1. Brambory důkladně omyjte kartáčkem pod studenou tekoucí vodou. Poté je v hrnci uvařte ve slupce doměkka. Uvařené brambory ihned sceďte a nechte je mírně vychladnout.

  2. Mezitím v malém hrnci přiveďte k varu za stálého míchání bílý vinný ocet s celým pepřem, koriandrem a cukrem krupicí.

  3. Jakmile se cukr zcela rozpustí, stáhněte z ohně a horkým octem přelijte na kolečka nakrájenou červenou cibuli v misce. Cibuli nechte 30 minut marinovat.

  4. V salátové míse smíchejte zakysanou smetanu s hrubozrnnou hořčicí, přidejte 1 lžičku octového nálevu z cibule a podle chuti osolte a opepřete. Dobře promíchejte.

  5. Vychladlé brambory nakrájejte i se slupkou na čtvrtiny a jemně je promíchejte s hořčičným dresinkem. Cibuli sceďte a spolu s nakrájenými vejci je přidejte do bramborového salátu. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte posypané čerstvým koprem.