Skopové karbanátky

Ingredience
- 500 g mletého skopového (nejvhodnější je vykostěné plecko nebo krkovice), použít můžete i směs mletého vepřového a hovězího masa
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 lžičky semínek koriandru
- 2 rozdrcené velké stroužky česneku
- 1 lžíce posekané máty
- olej na potření
- sůl
Příprava jídla
Pokud budete používat špejle, namočte je do vody. Všechny suroviny kromě oleje promíchejte v misce. Směs rozdělte na osm kuliček a vytvarujte z nich oválné karbanátky.
Oválky napíchejte na
namočené špejle nebo kovové jehlice a potřete je olejem. Grilovací pánev
pořádně rozpalte a karbanátky pečte po každé straně dvě až tři minuty.
Nehýbete jimi, dokud maso nebude dostatečně ,zatažené', jinak by se mohlo
přilepit. Trochu osolte, vyjměte a dejte stranou.
Podávejte s jogurtem a s našimi kořeněnými chlebovými plackami připravenými podle receptu na této straně.Na grilu Karbanátky napíchejte na namočené špejle nebo na jehly, položte je na gril a opékejte z každé strany tři až čtyři minuty.