Šlehačková bublanina s ovocem

Ingredience

    • 3 velká vejce
    • 1 hrnek krupicového cukru
    • 2 hrnky polohrubé mouky
    • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
    • špetka soli
    • 1 kelímek smetany ke šlehání (215 ml)
    • tuk a hrubá mouka na plech
    • 3 hrnky čerstvého nebo mraženého drobného ovoce dle chuti
    • moučkový cukr s vanilkou na poprášení

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte dorůžova; trvá to asi 25 minut. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte poprášené moučkovým cukrem s vanilkou.