Studená mrkvová polévka

16.07.2020

Suroviny

  1. mrkev, jemně nastrouhaná 2 kg
  2. šťavnaté pomeranče (nejlépe bio) 4 ks
  3. Grapefruit 1 ks
  4. citróny 3 ks
  5. Voda 2,5 litru
  6. Sůl
  7. mletý římský kmín
  8. lístky čerstvé máty na ozdobu

Postup

  1. Mrkev krátce uvařte ve vodě spolu s nastrouhanou kůrou z omytých pomerančů, přidejte špetku soli a trochu římského kmínu podle chuti a nechte celé trochu vychladnout.
  2. Vymačkejte šťávu ze všech citrusů a přidejte ke zchladlé mrkvi (již nevařte).
  3. Po částech vše rozmixujte dohladka v mixéru. Případně můžete ještě přidat do mixéru pár kostek ledu. Polévka by měla být studená. Ozdobte lístky čerstvé máty a podávejte.