Studená mrkvová polévka
16.07.2020

Suroviny
- mrkev, jemně nastrouhaná 2 kg
- šťavnaté pomeranče (nejlépe bio) 4 ks
- Grapefruit 1 ks
- citróny 3 ks
- Voda 2,5 litru
- Sůl
- mletý římský kmín
- lístky čerstvé máty na ozdobu
Postup
- Mrkev krátce uvařte ve vodě spolu s nastrouhanou kůrou z omytých pomerančů, přidejte špetku soli a trochu římského kmínu podle chuti a nechte celé trochu vychladnout.
- Vymačkejte šťávu ze všech citrusů a přidejte ke zchladlé mrkvi (již nevařte).
- Po částech vše rozmixujte dohladka v mixéru. Případně můžete ještě přidat do mixéru pár kostek ledu. Polévka by měla být studená. Ozdobte lístky čerstvé máty a podávejte.