sefkucharuvdenik@gmail.com
+420736641566
Šéfkuchařův deník
Povídky, příběhy, historky. Prostě vše ze světa kuchyně a gastronomie obecně
Košík
0
0,00 Kč
Menu
Úvod
E-SHOP
Blog - články
Vaříme s dětmi
Recepty z Novy
ČASOPIS OSMIČKA
Recepty z Českého rozhlasu
Recepty ze Sama doma
Fotogalerie
Zanzibar fotogalerie 1999-2000
Video
SNÍDANĚ S NOVOU
Kontakt
Gatro Hradec 2019
PUTOVÁNÍ S ŠÉFKUCHAŘEM - ČESKÝ ROZHLAS
KŘEST KNIHY ŠÉFKUCHAŘŮV DENÍK
Více
Studená okurková polévka se sýrem
16.07.2020
Suroviny
salátová okurka 4 ks
zeleninový nebo kuřecí vývar 750 ml
čerstvý kozí sýr 150 g
sýr s modrou plísní 150 g
citron 1 ks
čerstvá bazalka
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
Okurky oloupejte, podélně rozřízněte a lžičkou vydlabejte semínka. Přebytečnou šťávu z okurek přes cedník vymačkejte do nádoby.
Okurku nakrájejte na kostičky a přidejte k vymačkané šťávě.
Přilijte studený vývar zbavený tuku, vše důkladně promixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte přes sítko.
Základ polévky ochuťte pepřem a šťávou z citronu dle chuti. Zatím nesolte!
Do základu přidejte nastrouhaný sýr s modrou plísní, čerstvý kozí sýr, lístky bazalky a znovu promixujte.
V tuto chvíli polévku osolte a dejte ji vychladit alespoň na dvě hodiny.
Share
Tweet