Studená polévka gazpacho s avokádem

16.07.2020

 Suroviny (4 porce)


Na dokončení:

  1. slunečnicová semínka
  2. Avokádo 1 ks
  3. bylinky nebo chilli na ozdobu

Postup

  1. Okurku, chilli, papriku (chilli i papriku bez semínek), šalotku i rajčata omyjte a nakrájejte nahrubo. Stejně tak omyjte, oloupejte a nakrájejte mango.
  2. Oloupejte česnek a všechno společně dejte do mixéru. Přidejte bylinky, všechny omáčky, trochu soli a pepře a začněte mixovat.
  3. Záleží na vás, jak dlouho bude mixování probíhat. Někdo má rád úplně jemnou konzistenci, někdo spíš hrubší.
  4. Po prvním rozmixování směs ochutnejte a dochuťte solí, pepřem, citronem a případně javorovým sirupem, pokud je potřeba.
  5. Pokud polévku mixujete dlouho, můžete se stát, že pak už nebude kvůli výkonu mixéru moc studená.
  6. Doporučujeme buď už během mixování přidat led (polévka bude pak zároveň i malinko řidší), nebo ji pak dejte ještě na chvíli do lednice.
  7. Hotovou polévku ozdobte nakrájeným avokádem, opečenými slunečnicovými semínky, chilli a bylinkami.