Švestky pečené se zázvorem a drobenkou

20.09.2022

Suroviny na 4 porce

500 g vypeckovaných švestek

2 lžičky čerstvého zázvoru

2 špetky mletého badyánu

2 lžíce třtinového cukru

2 lžíce citronové šťávy

máslo na vymazání

NA DROBENKU

100 g změklého másla

100 g polohrubé mouky

100 g cukru krupice

Postup

Vypeckované švestky smíchejte s kořením, cukrem a citronovou šťávou. Troubu zapněte na 200 °C. Formičky (o průměru cca 10 cm) vymažte vrstvou másla.

Z másla, mouky a cukru vypracujte drobenku. Podle chuti můžete i do té přidat ještě špetku sušeného zázvoru.

Ochucené švestky rozdělte do vymazaných formiček, posypte drobenkou a vložte do trouby. Pečte asi 20-25 minut dozlatova. Podávejte klidně ještě teplé.