Tapiokový pudink s karamelizovaným ananasem

09.11.2021

Suroviny

110 g tapiokové perly

800 ml mléka 800 ml - kokosové nebo plnotučné

1 kardamom

1 vanilkový lusk

125 ml medu, nebo javorový sirup

Špetka soli

50 g pistácií, nebo mandlí sekané, solené, pražené

Pár plátků kokosu


NA KARAMELIZOVANÝ ANANAS

200 g ananas nakrájený

75 ml medu

Špetka sušeného chilli

Špetka soli


Postup:

Tapiokové perly zalijte hrnkem vody a nechte hodinu namočené. Mléko nalijte do rendlíku, vsypte do něj kardamom a vyškrábnutou dřeň z vanilkového lusku a přiveďte k varu. Jakmile tekutina začne vřít, vsypte do ní slité a okapané tapiokové perly. Vařte 10 minut. Pak vlijte med, osolte a míchejte, dokud směs nezhoustne. Vařte dále, dokud všechny perly nezprůhlední. Potom odstavte, nechte vychladnout a uložte na 1-2 hodiny do lednice.


NA KARAMELIZOVANÝ ANANAS:

V nepřilnavé pánvi smíchejte ananas, med a chilli. Opatrně zahřívejte na nízký stupeň a nechte probublávat, až ananas zezlátne. Pak přidejte špetku soli a promíchejte.


Na dno každé skleničky dejte lžíci karamelizovaného ananasu, na něj navrstvěte vychlazený pudink, ozdobte dalším karamelizovaným ananasem, nasekanými ořechy, plátky kokosu nebo jedlými květy a podávejte.