Terina z pečené zeleniny
![](https://b5c2e2e323.clvaw-cdnwnd.com/1e479588baa1f4751494ed97b29a1247/200000463-9afc09afc3/radek%20P%C3%A1lka%20-%20%C5%A1%C3%A9fkucha%C5%99%C5%AFv%20den%C3%ADk%20-%20terina%20z%20grilovan%C3%A9%20zeleniny.jpg?ph=b5c2e2e323)
Ingredience:
2 červené papriky
1 žlutá paprika
1 menší cuketa
1 menší lilek
2 dl rajčatové šťávy
10 plátků želatiny
olivový olej
větvička čerstvého tymiánu
sůl, pepř
Postup:
1. Jádřinců zbavené papriky potřete olejem a pečte v troubě, dokud neztmavnou. Opečené
papriky přikryjte v misce fólií a uložte na 15 minut do ledničky, po vychladnutí odstraňte
tmavou slupku. Lilek i cuketu nakrájejte na kolečka, posypte lístky čerstvého tymiánu,
zakápněte olejem, osolte, opepřete, promíchejte, rozložte na plech a pečte cca 10 minut při
200 °C.
2. Želatinu změklou ve studené vodě přidejte do horké rajčatové šťávy a řádně rozmíchejte.
3. Do formy vkládejte jako první oloupanou papriku, lilek a cuketu, každou vrstvu přelijte
želatinou, nahoru umístěte plátky papriky.
4. Nevařte! Terinu dejte vychladit.