Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

23.07.2019

Suroviny na salát


  • 200 g krátkých těstovin (například penne, fusilli, kolínka)

  • sůl

  • 1 omytá a neloupaná salátová okurka

  • 3 jarní cibulky

  • 200 g cherry rajčátek, rozpůlených

  • 160g konzerva tuňáka ve vlastní šťávě

  • 150 g mozzarelly

  • 100g sladké kukuřice

  • čerstvě mletý pepř

Suroviny na zálivku

  • 50 g hořčice, může být i dijonská

  • 100 ml olivového oleje

  • špetka soli

  • dle chuti cukr

Příprava jídla

1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente (na skus), slijte a nechte vychladnout. Pokud spěcháte, můžete těstoviny prolít studenou vodou. Zeleninu nakrájejte na drobné kousky a smíchejte s těstovinami. Přidejte okapaný sýr a slitého tuňáka.

2. Hořčici dejte do vysoké nádoby. Ručním tyčovým mixérem začněte mixovat a pomalu přilévat olivový olej. Na konec osolte a přislaďte.

3.Salát s míchejte s dresinkem, ozdobte bylinkami a je hotovo