Tradiční hovězí burger

20.07.2020

NA BURGER


  1. 800 g nahrubo mletého hovězího masa, vychlazeného, nejlépe prorostlý hovězí krk
  2. mořská sůl a čerstvě mletý pepř
  3. 1 lžíce olivového oleje na potření

NA DOKONČENÍ


  1. 4 burgerové housky, podélně přepůlené
  2. 4 plátky čedaru
  3. 4 nakládané okurky, nakrájené na plátky
  4. 2 lžíce majonézy
  5. 2 lžičky dijonské hořčice
  6. 1 malá cibule, nakrájená na plátky
  7. listy z hlávkového nebo římského salátu
  8. barbecue omáčka

Hovězí maso namelte co nejjemněji. Osolte a opepřete. Nic víc, nic míň.

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené, ale stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.

Opečte vnitřní stranu housek. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou