Tradiční hovězí burger
20.07.2020

NA BURGER
- 800 g nahrubo mletého hovězího masa, vychlazeného, nejlépe prorostlý hovězí krk
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce olivového oleje na potření
NA DOKONČENÍ
- 4 burgerové housky, podélně přepůlené
- 4 plátky čedaru
- 4 nakládané okurky, nakrájené na plátky
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 malá cibule, nakrájená na plátky
- listy z hlávkového nebo římského salátu
- barbecue omáčka
Hovězí maso namelte co
nejjemněji. Osolte a opepřete. Nic víc, nic míň.
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Burgery potřete tence olejem a
grilujte asi 4 minuty po každé straně, až budou pěkně dohněda opečené, ale
stále ještě růžové uprostřed. Na poslední minutu na ně položte plátky sýra.
Opečte vnitřní stranu housek. Smíchejte majonézu s hořčicí a potřete jí spodní díl housky. Na něj položte list salátu a burger. Ozdobte okurkami a cibulí a pokapejte barbecue omáčkou