Tyrolské knedlíčky se špenátem a sýrem

26.01.2023

Suroviny

Máslo 125 g

Cibule 1 ks

Sůl a pepř podle chuti

Vejce 3 ks

Muškátový oříšek špetka

Chléb bílý 500g (housky, rohlíky, toustový chléb) nakrájený na 1cm kostky

Sýr 100 g (EIDAM, EMENTÁL)

Mouka hladká 3 PL

Špenát 300 g

Mléko 1 dl

Parmazán - hobliny, na posypání

Postup

V rendlíku na malém plameni rozehřejte 2/3 másla a opékejte na něm cibuli do sklovata. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.

V míse smíchejte vejce, špetku muškátového oříšku, chleba, nastrouhaný sýr, mouku, opečenou cibuli, spařený a vykapaný špenát a mléko a vypracujte měkké těsto. Přilijte ještě mléko, pokud je to potřeba.

Navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky o velikosti pingpongového míčku. Vařte je v dostatečném množství vroucí osolené vody 8-12 minut.

Sceďte a rozdělte do nahřátých talířů. Posypte strouhaným parmazánem.

Zbylé máslo zprudka zahřejte v kastrůlku, až zpění a lehce zhnědne. Pokapejte knedlíčky a ihned podávejte.