Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou

11.04.2020

Ingredience

    • 200 g Lučiny (2x Lučina kostka 100 g)

    • 100 g vařené či pečené červené řepy, jemně nastrouhané

    • 3 vejce, uvařená natvrdo a nakrájená na kostičky + navíc na ozdobu (nemusí být)

    • 1 lžička dijonské hořčice

    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení

    • chleba či jiné pečivo k podávání

    • řeřicha na ozdobení

Příprava jídla

1 Lučinu, nastrouhanou řepu, dijonskou hořčici a vejce nakrájená na kostičky dejte do misky.

2 Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.

3 Podávejte namazané na plátek chleba či jiného pečiva, posypané řeřichou a podle chuti ozdobené vejcem natvrdo.