Velikonoční nádivka s uzeným masem
![](https://b5c2e2e323.clvaw-cdnwnd.com/1e479588baa1f4751494ed97b29a1247/200001713-aed8faed92/BERA%CC%81NEK.jpeg?ph=b5c2e2e323)
SUROVINY:
Krkovice uzená 300 g
Houska (starší) 3 ks
Vejce 1 ks
Hrst nasekaných kopřiv
200 ml mléka
PODLE POTŘEBY
Sůl, pepř barevný drcený
Máslo
Strouhanka
POSTUP:
1. Uzené maso vložte do hrnce s vodou tak, aby bylo potopené, a přiklopené ho vařte 1 hodinu. Vývar z masa nevylévejte.
2. Maso nakrájejte na drobné kostky. Rohlíky nakrájejte do mísy, zalijte vývarem nebo mlékem a nechte chvíli nasáknout. Propracujeme rukama.
3. Velkou hrst kopřiv spařte vroucí vodou, sceďte, přelijte studenou vodou a vymačkejte z nich tekutinu. Místo kopřiv můžete použít kadeřavou petržel. Bylinku nakrájejte nadrobno.
4. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte sníh. K rohlíkům přidejte maso, bylinku, trochu soli a pepře a spolu se žloutky promíchejte. Přidejte našlehané bílky.
5. Máslem vytřenou formu vysypejte strouhankou, náplň rozprostřete do pekáče a vložte do trouby předehřáté na 180 ⁰C a nechte péct asi půl hodiny.
Doba pečení se bude řídit vrstvou, kterou jste do pekáčku vložili.