Vepřové koleno na černém pivu

02.01.2021

Suroviny:


2 vepřová kolena přední

10 -15 stroužků česneku

sůl

5 kuliček celého pepře

5 kuliček nového koření

4 bobkové listy

1l černého piva


Na potření:

1 dl oleje

50 g plnotučné hořčice

10 g mleté sladké papriky


Postup:


Vepřová kolena je nejlépe vykostit. Pokud to nezvládnete, poproste řezníka u kterého kolena kupujete. Kosti v žádném případě nevyhazujte.

Kolena rozložte a patřičně nasolte.

Na dno pekáče položte kosti. Na ně zarolovaná kolena.

Přidejte koření a česnek a kolena zalijte 1 litrem černého piva.

Zaklopte a nechte kolena v chladu marinovat alespoň 2 dny.

Následně dejte takto zakrytá kolena do trouby a pečte na 140 stupňů 2,5 - 3 hodiny.

Po upečení kolena vyjměte. Na kůži nakrájejte proužky, potřete směsí hořčice, papriky a oleje a dejte péct na 200 stupňů 10 -15 minut, nebo až bude kůrčička úplně křupavá.

Jako příloha chléb.