Vídeňské houskové knedlíky
Suroviny
Housky 5 ks
Máslo 40 g
Cibule 30 g - najemno nasekaná
Petrželka 20 g - najemno nasekaná
Mouka pšeničná hrubá 40 g
Mléko 125 ml
Sůl 1 ČL
Vejce 2 ks
Trocha hrubé mouky na pomoučnění pracovní plochy
Postup
Housky nakrájejte na kostičky a lehce opečte na pánvi (ne dotvrda).
Mezitím zpěňte máslo a nechte na něm zezlátnout cibuli, přisypte petrželku a vše přelijte přes opečené houstičky a dobře promíchejte.
Přisypte 40 g hrubé mouky, promíchejte. Pak přilijte asi 125 ml mléka rozšlehaného s 1 lžičkou soli, promíchejte, přidejte 2 vejce, promíchejte.
Z hmoty vypracujte 4 stejně velké hroudy, obalte je v hrubé mouce a rukama namočenýma do vlažné vody je zakulaťte.
Zvolna vařte ve vroucí, lehce osolené vodě zhruba 12 minut.
Hotové knedlíky by měly jít snadno natrhnout vidličkou.