Vídeňské houskové knedlíky

12.10.2023

Suroviny

Housky 5 ks

Máslo 40 g

Cibule 30 g - najemno nasekaná

Petrželka 20 g - najemno nasekaná

Mouka pšeničná hrubá 40 g

Mléko 125 ml

Sůl 1 ČL

Vejce 2 ks

Trocha hrubé mouky na pomoučnění pracovní plochy

Postup

Housky nakrájejte na kostičky a lehce opečte na pánvi (ne dotvrda).

Mezitím zpěňte máslo a nechte na něm zezlátnout cibuli, přisypte petrželku a vše přelijte přes opečené houstičky a dobře promíchejte.

Přisypte 40 g hrubé mouky, promíchejte. Pak přilijte asi 125 ml mléka rozšlehaného s 1 lžičkou soli, promíchejte, přidejte 2 vejce, promíchejte.

Z hmoty vypracujte 4 stejně velké hroudy, obalte je v hrubé mouce a rukama namočenýma do vlažné vody je zakulaťte.

Zvolna vařte ve vroucí, lehce osolené vodě zhruba 12 minut.

Hotové knedlíky by měly jít snadno natrhnout vidličkou.